Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmazany makaron

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędlina 3-4 plastry
oliwa
sól
pieprz
makaron nitki 400 g
ser biały 2-3 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmazany makaron

Kroki postępowania

1
Wędlinę kroje w kostkę i podsmażam na oliwie.
Krok 1 - Podsmazany makaron foto
2
Do podsmażonej wędlinki dodaję makaron ,smażę aż nabierze złotawego koloru(często mieszając) .
Krok 2 - Podsmazany makaron foto
3
Na koniec dodaje ser,mieszam i jeszcze chwilę podsmazam az ser lekko się rozpuści.
Krok 3 - Podsmazany makaron foto
4
Doprawiam solą i pieprzem.
Taki makaron robię zazwyczaj w poniedziałek jak zostanie mi makaron po niedzielnym rosole.
Krok 4 - Podsmazany makaron foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.02.2014 15:04
to jest dobry pomysł
Milka100 13.02.2014 14:53
uwielbiam taki smażony makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak