Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażane pulpety w sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone ok30 dag
pieczarki 12 szt
cebula 1/2 szt
jajko 1 szt
kasza manna 1 łyżka
przyprawa kuchenna
sól
pieprz
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażane pulpety w sosie

Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę, jajko, drobno pokrojoną ok 1/4 cebuli. Wszystko połączyć i doprawić do smaku. Z masy formować pulpety. Obtaczać w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni i przesmażyć opłukane i pokrojone pieczarki. Dodać pokrojoną cebulę, zeszklić i dodać pulpety. Oprószyć przyprawą kuchenną, podlać wodą i gotować ok 20 mim. Przyprawę kuchenną można zastąpić kostką rosołową, a mąkę bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 21.02.2013 12:21
fajny z tymi pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak