Podpłomyk razowy z warzywami i serem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna razowa

    25 dag
  • drożdże

    2 dag
  • oliwa

    1 łyzka
  • sól

  • cukier

  • kiełbasa

  • papryka

  • sos pomidorowy

  • Czosnek suszony Prymat

    pół łyżeczki
  • pieprz

  • ser żółty

  • woda

    125 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Sos pomidorowy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze. Paprykę, kroimy w plasterki, układamy na pizzy. Kiełbasę kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy aż się rozpuści.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 15.10.2012 10:59
dziekuję
fijolek91 14.10.2012 19:21
pycha
dorota20w 14.10.2012 15:21
dziękuję
caffee_tea 13.10.2012 23:19
super przepis, chetna sprobowac
Sylwia26 13.10.2012 22:26
zdrowe i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat