Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyk razowy z warzywami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 25 dag
drożdże 2 dag
oliwa 1 łyzka
sól
cukier
kiełbasa
papryka
sos pomidorowy
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki
pieprz
ser żółty
woda 125 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyk razowy z warzywami i serem

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Sos pomidorowy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze. Paprykę, kroimy w plasterki, układamy na pizzy. Kiełbasę kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy aż się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.10.2012 10:59
dziekuję
fijolek91 14.10.2012 19:21
pycha
dorota20w 14.10.2012 15:21
dziękuję
caffee_tea 13.10.2012 23:19
super przepis, chetna sprobowac
Sylwia26 13.10.2012 22:26
zdrowe i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak