Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpiekane ziemniaczane talarki w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
oliwa 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Podpiekane ziemniaczane talarki w ziołach

Ziemniaki obieramy, myjemy, a następnie kroimy w talarki. Wykładamy na papierowy ręcznik, osuszamy z dwóch stron, przyprószamy solą 0 ilość wg uznania. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy talarki i pieczemy na dużym ogniu około 2 minuty z każdej strony po czym zmniejszamy ogień, przyprawiamy papryką, przyprawą do ziemniaków, ziołami i dodajemy rozgnieciony czosnek, Pieczemy przez 15 - 20 min pod przykryciem co jakiś czas mieszając aby przypiekły się z dwóch stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 06.03.2013 14:53
jakie proste a musi być smaczne
pacpaw 24.08.2012 22:09
musze też z dodatkiem czosnku zrobić
Betka 12.08.2012 00:31
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak