Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podkarpackie hreczanyki- po mojemu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dkg
kasza gryczana 1 woreczek
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków.

Przepis i sposób przygotowania na: Podkarpackie hreczanyki- po mojemu

Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy woreczek kaszy gryczanej i gotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.01.2015 16:02
bardzo fajne
Margo1 05.01.2015 14:49
Takich na pewno nie jadłam
Mniam 05.01.2015 14:33
Takiego połączenia nie próbowałam, ale jest genialne!
Bernadeta1 04.01.2015 22:52
na pewno smaczne
Skotka 04.01.2015 22:25
Bardzo ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak