Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybkowe pierogi.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
woda letnia 1/2 szklanki
podgrzybki
OSTRA PAPRYCZKA 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybkowe pierogi.

Możemy zabrać się za farsz ; podgrzybki czyścimy ,kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na durszlak dobrze myjemy. Cebulkę drobno siekamy ,papryczkę kroimy na połowę i usuwany pestki ,drobno kroimy .Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy grzybki ,cebulę i paprykę i przesmażamy ,doprawiamy .Jak robi się nasz farsz możemy zabrać się za ciasto na stolnicy wysypujemy mąkę robimy wgłębienie wlewamy wodę i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli ,dobrze wyrabiamy .Ciasto wałkujemy dość cieniutko i szklanką wycinamy koła. Na środek każdego koła układamy łyżkę farszu grzybowego i zlepiamy końce można przygnieść widelcem . W garnku gotujemy wodę z odrobiną soli i na wrzątek wkładamy nasze pierogi jak wypłyną gotujemy je jeszcze 3 minuty po czym odcedzamy. Najlepsze są jak wystygną to przesmażamy je na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edludwicki 24.11.2013 14:30
na pewno smaczne, apetycznie wyglądaja
6zer
6zer 24.11.2013 14:03
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak