Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki duszone w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 30 dkg
oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki duszone w winie

Kroki postępowania

1
Podgrzybki dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej grzyby wymieszane z cebulką.
Krok 1 - Podgrzybki duszone w winie foto
2
Po kilku minutach podlać winem, dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlać jeszcze troszką wina.
Krok 2 - Podgrzybki duszone w winie foto
3
Na koniec przyprawić grzybki solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco jako samodzielne danie lub jako dodatek do ziemniaków.
Krok 3 - Podgrzybki duszone w winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 25.07.2013 21:33
To jest pyszne :-)
joanna77 24.07.2013 09:12
takich nie robiłam
Rybciia 14.06.2013 08:12
to musi być smaczne :-)
caralajna 01.06.2013 06:08
muszę wypróbować w sezonie
mirosława4 06.02.2013 19:02
ciekawy przepis tak jeszcze nie robiłam :)
pestka 01.01.2013 00:53
podgrzybków w winie nie robiłam - muszą być smaczne
IlonaAlbertos 30.11.2012 11:22
Na pewno bardzo smaczne i aromatyczne.
Ela15 26.11.2012 19:49
pycha
Seba 01.11.2012 11:50
smaczne
berys18 31.10.2012 12:33
apetyczne grzybki
Ada-Gaba 05.10.2012 12:49
znakomite
Kas2 28.09.2012 00:01
muszą smakować wyśmienicie
mela25 15.09.2012 07:34
uwielbiam grzyby
sylwia / sytofala 14.09.2012 19:52
bardzo apetyczne
adelajda 14.09.2012 17:56
super ! rok temu jadłam świeże grzyby ! zazdroszczę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak