Przepis i sposób przygotowania na: Pmidorowa z makaronem świderki- penne
Kroki postępowania
Przecedzić wywar aby nie było kości .
woda letnia | 2 litry |
marchewka | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1-2 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1/2 łyżeczki |
przecier pomidorowy | 1 słoiczek mały |
makaron świderki | 125 g ,penne |
sól | 1/2 łyżeczki |
śmietana | 2 łyzki |
mąka | 1 łyżeczka |
natka pietruszki | 2 łyżeczki posiekanej |
porcja rosołowa | 1 szt |
skrzydełka kurczaka | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: