Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem)

Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    800 g
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • ser śmietankowy ziołowy

    4-5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem) foto
Cebulę drobno poszatkować i podsmażyć na oliwie. Połączyć z mięsem mielonym. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać
Krok 2 - Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem) foto
Wilgotnymi dłońmi wziąć porcję mięsa, wyrobić kulkę, a następnie spłaszczyć, tworząc placki ok 7-8 cm. Układać na nich plastry sera śmietankowego z ziołami (np. Capresi). Przykryć drugą porcją mięsa i dokładnie docisnąć brzegi.
Krok 3 - Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem) foto
Opiekać na grillu kontaktowym lub na posmarowanym olejem ruszcie, bądź na patelni grillowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

15.05.2014 17:46
bardzo ciekawy sposób przygotowania :)

pacpaw

04.01.2013 23:01
bardzo interesujący dodatek. Komponuje się nie tylko smakowo, ale i kolorystycznie jak widać na załączonych zdjęciach

Seba

09.08.2012 18:28
bardzo fajne

ziutula

06.06.2012 22:10
ale pyszne kotleciki u Reni się pokazały...

dwa pokoje z kuchnią

06.06.2012 20:55
wygląda bosko!!

barbarella

06.06.2012 20:36
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat