Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    800 g
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • ser śmietankowy ziołowy

    4-5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem) foto
Cebulę drobno poszatkować i podsmażyć na oliwie. Połączyć z mięsem mielonym. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać
Krok 2 - Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem) foto
Wilgotnymi dłońmi wziąć porcję mięsa, wyrobić kulkę, a następnie spłaszczyć, tworząc placki ok 7-8 cm. Układać na nich plastry sera śmietankowego z ziołami (np. Capresi). Przykryć drugą porcją mięsa i dokładnie docisnąć brzegi.
Krok 3 - Pljeskavica (Grillowany kotlet mielony z serem) foto
Opiekać na grillu kontaktowym lub na posmarowanym olejem ruszcie, bądź na patelni grillowej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.05.2014 17:46
bardzo ciekawy sposób przygotowania :)
pacpaw 04.01.2013 23:01
bardzo interesujący dodatek. Komponuje się nie tylko smakowo, ale i kolorystycznie jak widać na załączonych zdjęciach
Seba 09.08.2012 18:28
bardzo fajne
ziutula 06.06.2012 22:10
ale pyszne kotleciki u Reni się pokazały...
dwa pokoje z kuchnią 06.06.2012 20:55
wygląda bosko!!
barbarella 06.06.2012 20:36
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat