Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3 szklanki -
jajko
4 -
margaryna ok
1 kostka -
cukier
1 łyżka -
proszek do pieczenia łyżka
2 -
cukier waniiowy
1 opakowanie -
dżem owocowy
wg uznania -
kakao
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania PLEŚNIAK
Jedną dać na blachę a na nią dżem, następnie część drugą zagnieść z kakaem i potzrzeć na grubej tarce. Potem wlać pianę ubita z białek i 1 szklanką cukru.
Na koniec ostatnią trzecią część zetrzeć na grubej tarce.
Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku ok. 180 st.
Na koniec posypać cukrem pudrem
Komentarze (10)