Płatki śniadaniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatków kukurydzianych

    1,5 szklanki
  • mleka

    1,5 szklanki
  • miodu

    2 łyżki
  • wiórków kokosowych

    2 łyżki
  • rodzynek

    3 łyżki
  • orzechów laskowych

    2 łyżki
  • winogrona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlać mleko i lekko podgrzać. Do mleka wlać miód i wymieszać. Płatki przesypać do miseczki. Winogrona dokładnie opłukać dodać do płatków w całości lub pokroić na połówki. Wsypać wiórki kokosowe oraz rodzynki. Orzechy pokruszyć na mniejsze kawałeczki. Całość wymieszać. Mleko lekko podgrzane przelać do płatków. Chwilę pozostawić do zmiękczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 08.09.2013 00:23
takie lubię do podjadania
Kuchenka 07.09.2013 18:06
nie tylko śniadanie, ale i smaczny deserek :)
cukiereczek 07.09.2013 17:36
zdrowie od rana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat