Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry szynki duszone z selerem i marchewka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 500 g
papryka mielona
Czosnek suszony Prymat
sól
marchewka pół szt
seler korzeniowy ćwierć szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana 2 łyżki
pietruszka
olej
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry szynki duszone z selerem i marchewka

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy w plastry obsypujemy z obu stron solą, pieprzem,czosnkiem papryką i majerankiem.
Krok 1 - Plastry szynki duszone z selerem i marchewka foto
2
przyprawione plastry szynki obsmażam na oleju na złoto,wyjmuję na talerz..Selera i marchew zcieram na tarce o grubych oczkach i podsmażam chwilę na oleju na którym smażyło się mięso.
Krok 2 - Plastry szynki duszone z selerem i marchewka foto
3
Przesmażone warzywa zalewam wodą(2 szkl.),dodaję liść laurowy,ziele angielskie,przekładam podsmażone mięso i duszę na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Krok 3 - Plastry szynki duszone z selerem i marchewka foto
4
Gdy mięso jest już miękkie zaciągam śmietaną.
Krok 4 - Plastry szynki duszone z selerem i marchewka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.02.2015 14:22
smaczny obiad
mitek111 13.02.2014 16:32
mam ochotę na takie
dodi 13.02.2014 15:01
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak