Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z łososia
600 g -
ocet balsamiczny
150 ml -
marchew
1 szt -
seler naciowy
1 szt -
cebula czerwona
1 szt -
oliwa
100 ml -
natka pietruszki
-
koper
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Plastry łososia marynowane w occie balsamicznym Giancarlo Russo
Do miseczki wsypujemy odrobinę soli i wlewamy ocet balsamiczny. Po rozpuszczeniu soli dolewamy oliwę, cały czas delikatnie mieszając, do uzyskania konsystencji emulsji. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, seler naciowy i cebulę. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojonego na bardzo cienkie kawałki łososia. Całość odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Łososia posypujemy pokrojoną natką pietruszki, dekorujemy gałązką koperku i podajemy.
Komentarze (1)