Plastry łososia marynowane w occie balsamicznym Giancarlo Russo

Plastry łososia marynowane w occie balsamicznym Giancarlo Russo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    600 g
  • ocet balsamiczny

    150 ml
  • marchew

    1 szt
  • seler naciowy

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • oliwa

    100 ml
  • natka pietruszki

  • koper

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Plastry łososia marynowane w occie balsamicznym Giancarlo Russo

Giancarlo Russo poleca:
Do miseczki wsypujemy odrobinę soli i wlewamy ocet balsamiczny. Po rozpuszczeniu soli dolewamy oliwę, cały czas delikatnie mieszając, do uzyskania konsystencji emulsji. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, seler naciowy i cebulę. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojonego na bardzo cienkie kawałki łososia. Całość odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Łososia posypujemy pokrojoną natką pietruszki, dekorujemy gałązką koperku i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Babciagramolka 18.12.2012 19:02
Brak mi informacji czy ma to być filet surowy czy wędzony .Czyżby z surowego łososia pod wpływem octu balsamicznego miała sie zrobic potrawa podobna do Ceviche ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat