Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plasterki dyniowe z jeżynami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 20 dag
maliny świeże 10 dag
jeżyny 10 dag
bita śmietana 1 opakowanie
dżem 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Plasterki dyniowe z jeżynami

Kroki postępowania

1
Dynię umyć, obrać i pokroić w paseczki (ok. 1-2 cm).
Krok 1 - Plasterki dyniowe z jeżynami foto
2
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć plasterki z dyni i piec ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni.
Krok 2 - Plasterki dyniowe z jeżynami foto
3
Plasterki ułożyć na talerzyku do wystygnięcia
Krok 3 - Plasterki dyniowe z jeżynami foto
4
Po wystygnięciu dyniowe kanapeczki posmarować dżemem, nałożyć bitą śmietanę i owoce.
Krok 4 - Plasterki dyniowe z jeżynami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.09.2012 09:26
super
manaika 10.09.2012 22:40
ciekawe
Adamorek 10.09.2012 22:25
nie jadłem dyni pod taką postaią
tessinka 10.09.2012 21:57
Apetyczny widok :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak