Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plasterki boczku nadziewane oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwki 10-15 szt
boczek 10-15 plastrów
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Plasterki boczku nadziewane oliwkami

Na cienko pokrojony boczek (najlepiej wędzony na zimno) należy dać lekką warstwę musztardy Dijon, położyć oliwkę(super są nadziewane czosnkiem), zawinąć, przebić wykałaczką i następnie przesmażyć na patelni.

Szybko znikają :D, dlatego warto uśmiechnąć się do pani z masarni by pokroiła boczek w cieniutkie plasterki- bo to najdłuższy etap tejże przekąski.

Mężczyźni zadowoleni na meczach zawsze:).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiec 05.01.2013 10:16
caralajna, zależy kto jakie lubi:) ciekawe są też nadziewane oliwki w tym połączeniu- ale oby nie "pastą paprykową", warto czytać etykiety:)
caralajna 05.01.2013 08:12
ciekawa przekąska, jakie oliwki są najlepsze? zielone czy czarne?
parysek10 01.08.2012 11:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak