Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziemniaczane na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cebulka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziemniaczane na maśle

Na początku ziemniaki obieramy (nie kroimy) i myjemy. Następnie tarkujemy ziemniaki na tarce wraz z cebulą (ziemniaki na tarce do ziemniaków a cebulę na tarce z małymi oczkami). Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do potraw. Na patelnię kładziemy po 1/2 łyżki masła i po 1 łyżce ciasta na placki. Placki smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy ze śmietaną lub same. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.03.2013 01:43
teraz wypróbuję na maśle
Dorota37 23.03.2013 16:08
Też nie robiłam na maśle ale mogą być pyszne
gusia1000 22.03.2013 22:25
Smaczne placki.
eliza135 22.03.2013 20:12
na maśle jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak