Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki z ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
parówki 4 sztuki
por 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
żółty ser 100 gram
mąka 1 łyżka
kostka wołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki z ryżu

Kroki postępowania

1
Woreczek ryżu brązowego gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki wołowej. Odcedzamy i studzimy. Przekładamy do miski, do ryżu dodajemy drobno pokrojone parówki, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz drobno posiekany por. Wbijamy jajka i dodajemy mąkę.
Krok 1 - placuszki z ryżu foto
2
Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią. Ponownie mieszamy.
Krok 2 - placuszki z ryżu foto
3
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy z masy placuszki.
Krok 3 - placuszki z ryżu foto
4
Tak przygotowane placuszki podaję na obiad z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - placuszki z ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.11.2013 09:38
Świetne placuszki :)
pajbek 31.05.2013 15:52
Pyszności :-)
Ania67 15.04.2013 10:19
Wyglądają bardzo apetycznie
Alex_M 23.02.2013 13:27
fajny pomysl!
Kasnaj 15.02.2013 12:34
Mniam
Poison1988 14.02.2013 17:51
wyglądają rewelacyjnie, super przepis :)
matesko 13.02.2013 10:11
lubię
Stenka 12.02.2013 15:14
ciekawy przepis
paulina2157 11.02.2013 20:21
takiej wersji placuszków jeszcze nie jadłam, warto wypróbować
angelika14 11.02.2013 20:09
ciekawy pomysł, z chęcią spróbuję
ewka1978 11.02.2013 20:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak