PLACUSZKI Z RABARBARU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kilograma
  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    2
  • olej do smażenia

  • cukier

    2 łyżki
  • drożdże

    30 gram
  • rabarbar

    1/2 kilograma
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem,dodać mleko,mąkę jaja i zrobić ciasto.Umyty rabarbar pokroić w drobne kawałki i wymieszać z ciastem.Zostawić do podrośnięcia.Następnie nabierać ciasto łyżką i smażyć na patelni z obu stron.Podawać ciepłe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 06.01.2012 11:06
super
Justyna70 28.09.2011 13:47
bardzo lubię
dorotka0000025 06.08.2011 14:06
super
Izabela28 23.06.2011 12:22
fajny przepis, nie jadłam jeszcze placuszków z rabarbarem:)
MAR3STA 21.03.2011 22:43
ale narobiłaś mi smaka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat