Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z młodą kapustą i szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
por 1/2 szt
liście szpinaku 1 szkl
jajko 2 szt
jogurt naturalny 200 ml
mąka pszenna 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z młodą kapustą i szpinakiem

Kapustę poszatkować i nasolić. Kiedy zmięknie (można jej pomóc i wygnieść rękoma), dodać pokrojonego pora i posiekane liście szpinaku. Do warzyw dodać jajka, jogurt, sodę i ocet oraz mąkę. Doprawić pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać np. z ketchupem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak