Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kiszonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 350 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kiszonej kapusty

1. Z jajka, mąki i mleka przygotowujemy ciasto - jak na naleśniki.
2. Kapustę delikatnie siekamy (na niezbyt małe kawałki), cebulę drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do ciasta.
3. Przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.01.2017 20:11
Super pomysł :)
paniusiaewa 26.11.2016 19:59
Nie wpadłabym na taki pomysł. Ciekawe jak to smakuje.
Jagódka77 17.02.2016 20:01
muszą świetnie smakować
W poszukiwaniu inspiracji 09.11.2015 15:39
Nigdy nie jadłam takich placuszków, ale przepis bardzo ciekawy.
Benita 09.11.2015 11:41
nigdy takich nie jadłam
pestka 09.11.2015 11:06
bardzo ciekawa propozycja
Habibi 09.11.2015 11:05
dawno ich nie robilam - to moje ulubione placki z kuchni czeskiej :)
IZABELA29 09.11.2015 10:37
takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak