Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
1 i 1/4 szkl -
kasza manna
1/2 szkl -
cukier waniliowy
-
mąka pszenna
3 łyżki -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
jajka
2 szt -
cukier
2 łyżki -
maliny
1 szkl -
cukier puder
do posypania -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
Kaszkę miksujemy z żółtkami, dodajemy mąkę z proszkiem i pianę, delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy umyte maliny (garść zostawiamy do dekoracji) i powoli łączymy z ciastem.
Łyżką kładziemy porcje ciasta na rozgrzany olej i smażymy na złoto.
Podajemy posypane cukrem pudrem i udekorowane malinami.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się