Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
pieczarki 12 dag
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
mąka żytnia 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Kroki postępowania

1
Udka ( gotowane lub pieczone ) oddzielić od kości i pokroić w kosteczkę.
Krok 1 - Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego foto
2
Szczypior posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego foto
3
Jajka wbić do miski dodać do nich sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę wymieszać.
Krok 3 - Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego foto
4
Ciasto dodać do pozostałych składników i wymieszać.
Krok 4 - Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego foto
5
Ciasto kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego foto
6
Podawać na ciepło.
Krok 6 - Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.04.2015 19:26
bardzo smaczne
Michał2 08.04.2015 17:49
smaczne placuszki
Konczi 08.04.2015 15:08
takie jak lubię :)
Ania321 08.04.2015 13:56
ciekawy przepis :)
miodunka 08.04.2015 13:42
fajny pomysł na resztki mięsa!!
jagoda5913 08.04.2015 11:45
Muszę to wypróbować
Anna169Hosz 08.04.2015 11:16
Bardzo apetyczne!
anula-d 08.04.2015 11:13
smacznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak