Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii po turecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 500 g
jajko 2
mąka 100 g
parmezan 50 g
cebula 1
koperek pęczek
oliwa
ząbki czosnku 4
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii po turecku

Cukinie opłukałem ,odciąłem końce ,starłem na tarce o dużych oczkach ,oprószyłem solą i odstawiłem na 15 min ,odcisnąłem.
Dodałem posiekaną cebulę i koperek ,jajka ,mąkę ,starty na grubych oczkach parmezan i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku doprawiłem sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszałem.
Na rozgrzany tłuszcz wkładałem po łyżce masy i smażyłem z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 13.10.2014 17:34
robiłam kiedyś, ale bez sera. Wypróbuje Twoją wersję, bo wygląda smacznie :)
U2U2
U2U2 08.10.2014 13:28
Super placuszki
Renataj 03.10.2014 19:45
Ciekawy przepis.
Adamorek 03.10.2014 14:50
wakacyjny przepis
Malinka 03.10.2014 14:16
Zjadłabym akurat na dzisiejszy obiad, pycha!
Czyki 03.10.2014 13:30
Rewelacyjne placuszki :)
Zdzisław 03.10.2014 12:52
dla mnie smaczne danie podano
IlonaAlbertos 03.10.2014 12:34
Lubię takie placuszki.
pestka 03.10.2014 12:20
bardzo smaczne
norweska20 03.10.2014 12:17
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak