Placuszki z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • cukinia

    1 sztuka mała
  • jajka

    2
  • kefir

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach wykładamy na durszlak żeby obciekła. Jajko miksujemy i dodajemy po trochu maślanki i mąki i miksujemy ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dorzucamy po trochu przypraw lekko solimy ciasto i dodajemy cukinie (odciśniętą) i mieszamy smażymy placuszki na oleju na złoty kolor z obu stron. Można podawać z ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pistacja 24.10.2012 21:36
pycha
Jolanta41 27.08.2010 22:09
Spróbuję, bo mam fioła na punkcie wszelkiego rodzaju placków!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat