Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 szkl.
twaróg 1 szkl.
mąka pszenna ile zabierze
jajko
natka pietruszki
masło klarowane
olej do smażenia

Porada

Podawać z surówką, można też polać ulubionym sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Ostygnięte ziemniaki pozostałe po obiedzie połączyć ze zmielonym białym serem.
Krok 1 - Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki foto
2
Wbić jajko i zagnieść z mąką.
Krok 2 - Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki foto
3
Dodać do ciasta posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki foto
4
Uformować wałek i pokroić na równe porcje.
Krok 4 - Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki foto
5
Dłońmi rozgnieść na średniej grubości placuszki.
Krok 5 - Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki foto
6
Smażyć na rumiano na oleju połączonym z klarowanym masłem.
Krok 6 - Placuszki z ciasta kopytkowego z natką pietruszki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak