Placuszki wielowarzywne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4-5 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • por

    10 cm kawałek
  • pieczarki

    6 szt
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1/2 łyzeczki
  • jaja

    3
  • mąka pszenna

    1 kopiata łyżka
  • olej do smażenia

  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać, umyć i osuszyć.
Pora dobrze umyć, pieczarki oczyścić.
Ziemniaki, marchew, pieczarki, pora i ser zetrzeć (ja użyłam szatkownicy elektrycznej).
Kukurydzę osączyć.
Wszystkie składniki połączyć w misce. Dodać jaja, mąkę i przyprawy, dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć porcjami złociste placuszki.
Osączyć na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 21.02.2014 20:48
coś wspaniałego :)
kasienka23 21.02.2014 18:39
lubię takie placuszki!
sasanka 21.02.2014 17:53
Świetny pomysł :) zarówno na przekąskę jak i bezmięsny obiad
Stenka 21.02.2014 17:28
ciekawy przepis
gosia561 21.02.2014 16:25
bardzo pomysłowe
Agata3 21.02.2014 16:09
fajne placuszki :)
Gracer 21.02.2014 15:29
apetycznie wyglądają
marcia7 21.02.2014 15:26
super alternatywa dla kotleta
Kuchenka 21.02.2014 15:25
bardzo fajne, podobają mi się
Joannasz3190 21.02.2014 15:22
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat