Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki serowo-jabłkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 duże
jabłka 2 twarde
mąka pszenna 4-5 łyżek
sól mała szczypta
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op.
mąka kukurydziana 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
olej
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki serowo-jabłkowe

Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym - stopniowo dodawać jajka i zmiksować.
Sodę i sól wymieszać z mąką i dodać do masy serowej - zmiksować na niskich obrotach.
Jabłka umyć i pokroić w drobną kosteczkę (można razem ze skórką) - wymieszać z ciastem twarogowym.
Na średnio rozgrzanym oleju smażyć grube placuszki, z obu stron, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.02.2013 08:36
zrobię
Ania28 08.02.2013 18:38
tak, z pewnością są pyszne. Wiem bo robię identyczne- z tym, że wszystkiego daję na oko a tu jest to ładnie usystematyzowane.
Joanna46 08.02.2013 10:50
Zapowiadają się pysznie.
miroslawa 08.02.2013 05:15
uwielbiam je, są fantastyczne
Pietruszka 07.02.2013 22:11
wyglądają smacznie
Karolcia12 07.02.2013 22:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak