Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki rumuńskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
śmietana 2 łyżki
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 10 łyżek
cukier waniliowy 1 szt.
sól 1 szczypta
śmietana 250 gram
aromat cytrynowy 1 szt.
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki rumuńskie

Wykonanie:
Twaróg zmielić, dodać śmietanę, jaja, cukier, mąkę i sól do smaku. Wlać kilka kropli aromatu, wymieszać i formować okrągłe placuszki. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu i podawać ze świeżą śmietaną posypane cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 07.06.2014 15:10
pyszności mniam
Renata22 07.06.2014 13:51
ciekawy przepis;)
Mira85 07.06.2014 11:30
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak