Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki naleśnikowe na słodko

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko 3,2% 1-1,5 szkl
jajko 1 szt
cukier wanilinowy do smaku
sól szczypta
cukier 1 łyżeczka
śmietana 12% do dekoracji
owoce
olej do smażenia
dżem z dyni
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki naleśnikowe na słodko

Z mąki, jajka i soli, masła oraz mleka i cukru zrobić ciasto naleśnikowe. Jeśli zajdzie potrzeba dosypać mąki i dolać mleka (tak aby nie było za gęste ani za rzadkie). Smażymy na gorący tłuszczu na złoty kolor, nakładając ciasto po małej chochelce, aby wyszły nam placki.
Placuszki polewamy śmietanką i dżemem z dyni oraz dekorujemy owocami.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.03.2014 08:53
wyglądają smacznie
Konczi 01.03.2014 17:59
wyglądają bajecznie
Ania84 01.03.2014 11:23
puszniutkie i kolorowe
Krzysztof15 01.03.2014 09:04
wygladaja apetycznie
Malinka 28.02.2014 23:05
Takie placuszki z owocami bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak