Placuszki jaglano-twarogowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza

    20 dag jaglanej
  • bulion

    400 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • ser biały

    15 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w 400 ml bulionu i odstawiamy do napęcznienia. Następnie mieszamy ją z cebulą pokrojoną w kostkę, jajkami, twarogiem i mąką. Doprawiamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Jadwiga/Jaga85
Jeśli chcemy zrobić wersję na słodko, do środka dajemy zamiast przypraw cukru ( 2 łyżki). Pomijamy także cebulę. Podajemy z konfiturą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.04.2014 00:14
Na pewno są dobre.
w mojej kuchni 15.04.2014 07:38
apetycznie wyglądają i kuszą do jedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat