Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jaglano-twarogowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 20 dag jaglanej
bulion 400 ml
cebula 1 sztuka
ser biały 15 dag
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
mąka 6 łyżek

Porada

Jeśli chcemy zrobić wersję na słodko, do środka dajemy zamiast przypraw cukru ( 2 łyżki). Pomijamy także cebulę. Podajemy z konfiturą.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jaglano-twarogowe

Kaszę gotujemy w 400 ml bulionu i odstawiamy do napęcznienia. Następnie mieszamy ją z cebulą pokrojoną w kostkę, jajkami, twarogiem i mąką. Doprawiamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.04.2014 00:14
Na pewno są dobre.
w mojej kuchni 15.04.2014 07:38
apetycznie wyglądają i kuszą do jedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak