Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowe z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 300 g
cukier 1 łyzeczka
jajko 1 szt
mleko 1 szkl
jabłko 1 szt
rodzynki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowe z rodzynkami

Jajko mieszamy widelcem, dodajemy mleko i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę i cukier i dobrze mieszamy. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta razem z rodzynkami. Całość dobrze mieszamy. Porcję ciasta kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak