Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowo - jabłkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna typ 650 1 szklanka
puree z dyni 1 szklanka
jabłko 1/2 sztuki
mleko wg potrzeby
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowo - jabłkowe

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy mus z dyni, mąkę, starte na tarce jabłko, proszek do pieczenia, szczyptę soli.
Krok 1 - Placuszki dyniowo - jabłkowe foto
2
Dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być w miarę gęste. Jak jest za gęste dodać trochę mleka.
Krok 2 - Placuszki dyniowo - jabłkowe foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 3 - Placuszki dyniowo - jabłkowe foto
4
Osuszyć na ręczniku papierowym.
Podawać same lub polane syropem klonowym.
Krok 4 - Placuszki dyniowo - jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak