Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowo-bananowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 400 gram
jajko 2 szt
mąka pszenna 8 łyżek
sól szczypta
banan 3 szt
budyń kokosowy 1 szr
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowo-bananowe

Dynię obrać, zmiksować razem z bananem. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli. Do dyni dodać budyń, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia- wymieszać. Dodać jajka i delikatnie wymieszać łyżką.
Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 07.11.2015 10:53
Przepis brzmi naprawdę zachecająco, wyglądaja tez bardzo apetycznie :)
gosia56 07.11.2015 08:15
na pewno pyszne
jagoda5913 07.11.2015 01:17
pyszne placki
halina17 06.11.2015 23:45
Dobre placuszki.
mileneczka5 06.11.2015 23:19
ciekawe połaczenie!
agaK. 06.11.2015 23:14
Bardzo fajne, muszę się wziąć za swoje dynie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak