Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mleko 1 i 1/3 szkl
cukier waniliowy torebka
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
dynia 400 g warzona po oczyszczeniu
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowe

Dynię obrać ze skóry, wydrążyć miąższ z pestkami. Obraną dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do miski wlać mleko, dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Do ciasta dodać startą dynię i całość dokładnie wymieszać za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć porcję ciasta formując małe placuszki. Smażyć na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak