Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
majonez 3 łyżki
pieczarki kilka szt
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 100 g
mączka ziemniaczana 3 łyżki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej do smażenia
filet z kurczaka podwójny 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki drobiowe

Kroki postępowania

1
Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki pokroić w plasterki i sparzyć wrzątkiem.Szczypiorek posiekać.Do miski włożyć mięso,dodać ser,pieczarki, szczypiorek,wbić jajka, dodać majonez i mączkę oraz przyprawy.Całość dobrze wymieszać.
Krok 1 - Placuszki drobiowe foto
2
Nakładać niewielkie porcje ciasta na rozgrzany olej.Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - Placuszki drobiowe foto
3
Usmażone placuszki podajemy na ciepło z dowolną surówką.
Krok 3 - Placuszki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 28.10.2013 21:42
musi być smaczne:)
Sylwia26 28.10.2013 20:42
ale smakołyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak