Placuszki bananowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    600 g
  • mąka

    1,5 szkl
  • jajko

    2
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki bananowe foto
Banany obrać, pokroić w plastry i z resztą składników dokładnie zmiksować w blenderze na gładką masę. Odstawić na pół godziny.
Krok 2 - Placuszki bananowe foto
Na oleju smażyć niewielkie placuszki, odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 3 - Placuszki bananowe foto
Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 06.07.2013 09:44
robię często podobne!! pycha!
martyna94 02.07.2013 16:17
Smakowite :)
Mniam 01.07.2013 17:47
Bardzo ciekawy pomysł. Muszę takie zrobić.
iwi 01.07.2013 17:39
Napewno wyborne.
stokrotka 01.07.2013 17:05
super dla dzieci
joanna30 01.07.2013 17:02
Wiola ja smażyłam je na patelni teflonowej z bardzo niewielka ilością tłuszczu, później odsączałam na ręczniku papierowym i nie były za tłuste
wiola333 01.07.2013 16:50
pysznie, mam pytanie czy te placuszki dużo nasiąkają tłuszczem?
cukiereczek 01.07.2013 16:41
pyszne placki
V_kuchareczka 01.07.2013 16:34
na pewno są pyszne
Megg 01.07.2013 16:33
pyszne takie placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat