Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-kukurydziane z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 duża
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
mąka kukurydziana 5-8 łyżek
maizena 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-kukurydziane z papryką

Ziemniaki obrać i umyć - pokroić w niewielkie kawałki i wrzucić do blendera.
Dodać posiekaną grubo cebulę, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojoną paprykę.
Wbić jajka i zmiksować calość na jednolitą masę.
Dodać pieprz, jarzynkę i obie mąki (jej ilość zależy od wodnistości ziemniaków).
Wymieszać dokładnie i smażyć dość grube placuszki (na suchej teflonowej patelni lub na niewielkiej ilości oleju), pod przykryciem, z obu stron na złoty kolor.
Smażone pod przykryciem są delikatne i puszyste.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 19.08.2012 18:51
bardzo apetyczne
Agnieszka91 10.08.2012 14:08
fajne, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak