Placki ziemniaczano-cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • kasza manna

    1/3 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię, ziemniaki i cebulę zetrzeć na najdrobnieszej tarce, dodać jajko i dokładnie wymieszać, wsypać sól, pieprz i kaszę, zetrzeć gałkę muszkatołową i mieszając wsypywać mąkę- ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na placki ziemniaczane.
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż z obu stron będą rumiane

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marines27 21.10.2012 18:06
Bardzo dobre placki.
ewelinapac 02.12.2011 11:51
ciekawe
ewaa 26.05.2011 21:54
fajny przepis
iknkirke 27.01.2011 15:57
Wypróbuję przepis:)
Grażyna13 07.10.2010 15:46
Pyszności !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat