Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z sosem mięsnym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka 4 łyżki
sól
pieprz

gulasz

mięso wieprzowe 500 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ząbek czosnku
sól
pieprz
rosół 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z sosem mięsnym

Mięso pokroić w kostkę, na patelni podsmażyć w niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do garnka, podlać rosołem i dusić ok 40 min z przyprawami. W razie potrzeby dolać rosołu. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Surowe i obrane ze skórek ziemniaki zetrzeć razem z cebulą, dodać przyprawy, jajko i mąkę, formowac okrągłe spore placki i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki wyłozyc na talerz, polac gorącym sosem z duszonym miesem wieprzowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.12.2015 14:27
takie obiady lubię
Damiano
Damiano 27.11.2015 08:45
pyszne placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak