Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z soczewicą zieloną i lubczykiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki średnie 10 szt
marchewka
cebula
czosnek ząbki 4
mąka kukurydziana 3 łyżki
soczewica zielona 100 g
lubczyk świeży 2 g
jajko 2
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ser żółty 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z soczewicą zieloną i lubczykiem

Składniki na około 20 placków

Ziemniaki, marchewkę i cebulę obieramy, myjemy i trzemy w robocie kuchennym. Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i razem z soczewicą łączymy z ziemniakami. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę kukurydzianą, jajka, lubczyk porwany na mniejsze kawałki, przyprawiamy i mieszamy. Smażymy placki na wystarczającej ilości rozgrzanego oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 04.03.2014 11:21
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 04.03.2014 11:10
oooo fajne musze zrobić
Monika-twin 04.03.2014 10:30
świetny przepis
Barbara13 04.03.2014 10:22
pysznie się prezentują,bardzo jestem ciekawa tego smaku :)
brioszka 04.03.2014 10:09
jakie złociste :)
V_kuchareczka 04.03.2014 10:08
pyszne placuszki
Romanowka 04.03.2014 10:05
pożywne i smaczne!
Milka100 04.03.2014 10:03
ale chrupiące placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak