Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po góralsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
oscypek 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
mąka pszenna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po góralsku

Kroki postępowania

1
Obieramy ziemniaki i cebulę , ścieramy na drobnych oczkach, ścieramy 1/2 oscypka , doprawiamy solą i pieprzem , dodajemy mąkę .Wszystko razem mieszamy.
Krok 1 - Placki ziemniaczane po góralsku foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej , kładziemy porcje ziemniaków , smażymy placki z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Placki ziemniaczane po góralsku foto
3
N jeszcze ciepłe placki ścieramy resztę oscypka .
Krok 3 - Placki ziemniaczane po góralsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.05.2015 20:07
chętnie bym się skusiła na jednego
inka2012 09.05.2015 13:46
smakowite :)
Hanna5 09.05.2015 10:24
Coś ciekawego i pysznego.
pajbek 08.05.2015 20:23
Coś pysznego :-)
Aleksandra/Olcia 08.05.2015 18:33
z oscypkiem zjem wszystko!
Czarnula666 08.05.2015 18:00
Nie jadłam jeszcze takich ale wyglądają pysznie :)
Małgorzata Pin 08.05.2015 17:03
Takie placuszki bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak