Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z włoskiej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka/ mała
jajko 2 szt.
ziemniaki 4 szt
cebula biała 1 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z włoskiej kapusty

Wykonanie:
Kapustę, cebulę bardzo drobno posiekać, a ziemniaki zetrzeć na tarce i wszystko razem połączyć. Następnie wbić jajka, przyprawić do smaku i wymieszać z mąką i bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną lub pikantnym ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 31.03.2017 21:45
Fajny przepis;))
ben-ka 31.03.2017 21:32
Ciekawe, takich jeszcze nie jadłam.
mirosława4 31.03.2017 10:46
takich jeszcze nie jadłam , warte są wypróbowania
MagdalenaIC 31.03.2017 00:18
Wyglądają pysznie :)
jagoda5913 31.03.2017 00:13
ciekawe połączenie
halina17 30.03.2017 23:49
Smaczne placki.
Renata9 30.03.2017 21:48
Fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak