Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 4 łyżki
pieczarki 6 szt
żółty ser 10 dag
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kurczaka

Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, mąkę i maggi, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, łyżką kładziemy porcje masy mięsno-warzywno-serowej, formujemy placuszki i smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak