Placki z kiszonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne placki, które bardzo często jem po prostu bez żadnych dodatków.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta kiszona

    400 gramów
  • mąka pszenna

    1.5 szklanki
  • zsiadłe mleko

    500 ml
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odciskamy z soku, drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu, do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat