Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z gulaszem wolowym a'la Lylith

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kilogram
pieczarki 0,5 kilograma
marchew 2 sztuki
ziemniaki 2 kilogramy
jajko 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 2 lyzki
masło 3 lyzki
olej roślinny 3 lyzki
cebula biała 2 sztuki
śmietana 12% 1 maly pojemniczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
sól do smaku
woda 2 litry
mąka 3 lyzki
olej do smażenia
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna
Bulion grzybowy 1 sztuka
ser żółty 200 (tarty)
Papryka ostra mielona Prymat 2 lyzki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: placki z gulaszem wolowym a'la Lylith

gulasz:
miesko kroimy na kawalki okolo 3 na 3 cm.mieszamy w misce z olejem,zielem angielskim,liscmi laurowymi,pieprzem,(mozna dodac papryki,ja jej nie uzywam) i lyzka "wegety".przykrywajmy folia aluminiowa i odstawiamy na pol godzinki zeby sie troche zamarynowalo.pieczarki kroimy w pol plasterki dusimy na masle z dodatkiem reszty "wegety" do miekkosci.podsmazamy miesko w garnku tak aby zamknac sok w kawalkach miesa.dokladamy pieczarki,kostke grzybowa,pokrojona marchew i dusimy pod przykryciem okolo10 minut pamietajac o podlewaniu wiesa woda aby sie nie przypalilo.nastepnie dolewamy reszte wody,dodajemy pieprzu i soli do smaku po czym gotyjemy jeszcze przez okolo godziny na malym ogniu.gdy bedzie gotowy robimy ratrzepke z maki i rozprowadzamy w sosie.

placki:
trzemy ziemniaki na grubej tarce,dodajemy jajka lyzke "wegety",pieprz oraz starta cebule,dodajemy lyzke maki i smazymy na oleju na zloty kolor duze plack

na placki nakladamy gulasz,luzke kwasnej smietany i posypujemy startym serem.

podajemy z surowkami.

smacznego;]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 21.01.2013 13:59
ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak