Placki z cukinii z serem fetta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 szt,
  • sól

    1 łyżeczka,
  • jajka

    2 szt,
  • ser feta

    1/2 op,
  • ząbki czosnku

    2 ząbki,
  • cebula

    1 szt,
  • koperek

    1/2 pęczka,
  • szczypiorek

    1/2 paczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • mąka

    ile ciasto wchłonie,
  • sól i pieprz

    do smaku,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym naste pnie zetrzeć na tarce ( grube oczka). Dodać soli i zostawić aż puści sok.

Cukinie dobrze odcisnąć, przełożyć do miski.

Dodać jajka, ser feta starty na tarce o grubych oczkach, cebule startą na drobnych oczkach,

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starte na grubych oczkach ziemniaki, poszatkowany koperek, szczypiorek oraz natka pietruszki.

Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.

Placki smażyć na oleju z obu stron na rumiano.

Ważna sprawa aby cukinie dobrze odcisnąć.

Ostrożnie z solą, bo ser feta jest słony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 01.09.2017 11:05
Dziękuję są na prawdę pyszne.;)
gusia1000 01.09.2017 10:17
Dobre placki.
jejkuchnia 31.08.2017 19:26
W połączeniu z fetą jeszcze nie jadłam... Na pewno smaczne. :)
gosia56 31.08.2017 17:08
Super te twoje placuszki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat