Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinii z serem fetta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 szt,
sól 1 łyżeczka,
jajko 2 szt,
ser feta 1/2 op,
ząbki czosnku 2 ząbki,
cebula 1 szt,
koperek 1/2 pęczka,
szczypiorek 1/2 paczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka ile ciasto wchłonie,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinii z serem fetta

Cukinie umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym naste pnie zetrzeć na tarce ( grube oczka). Dodać soli i zostawić aż puści sok.

Cukinie dobrze odcisnąć, przełożyć do miski.

Dodać jajka, ser feta starty na tarce o grubych oczkach, cebule startą na drobnych oczkach,

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starte na grubych oczkach ziemniaki, poszatkowany koperek, szczypiorek oraz natka pietruszki.

Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.

Placki smażyć na oleju z obu stron na rumiano.

Ważna sprawa aby cukinie dobrze odcisnąć.

Ostrożnie z solą, bo ser feta jest słony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 01.09.2017 11:05
Dziękuję są na prawdę pyszne.;)
gusia1000 01.09.2017 10:17
Dobre placki.
jejkuchnia 31.08.2017 19:26
W połączeniu z fetą jeszcze nie jadłam... Na pewno smaczne. :)
gosia56 31.08.2017 17:08
Super te twoje placuszki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak