Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
3 sztuki -
marchew
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
jajko
4 sztuki -
mąka pszenna
-
olej do smażenia
-
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
koperek
-
szczypiorek
-
Kminek cały Prymat
Przepis i sposób przygotowania Placki z cukinii
Cebulę drobno pokroiłam, zeszkliłam na oleju i dodałam do warzyw.
w osobnym naczyniu roztrzepałam jajka i dodałam mąkę, tak aby powstało cos w rodzaju ciasta nalesnikowego. Wymieszałam razem z warzywami przyprawiłam pieprzem i solą oraz ziołami prowansalskimi.
Kładłam porcjami na rozgrzany olej, smażąc z dwóch stron na złoty kolor.
Świetnie smakują podane z odrobiną smietany.![]()
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)