Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinią, szpinakiem i fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 2 szt
ser feta 150 g
szpinak 300 g
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
mięta 1 pęczek
orzechy włoskie 10 dag
mąka 4 łyż
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinią, szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Warzywa dokładnie myjemy. Orzechy mielimy. Cukinie obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy łyżeczkę soli i odstawiamy aby puściła sok. Następnie odciskamy z nadmiaru soku.
Krok 1 - Placki z cukinią, szpinakiem i fetą foto
2
Dodajemy posiekany szpinak i miętę, zmielone orzechy, pokruszony ser, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i jajka. Doprawiamy do smaku. Wyrabiamy masę.
Krok 2 - Placki z cukinią, szpinakiem i fetą foto
3
Rękoma formujemy zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na brązowy kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Placki z cukinią, szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 25.05.2015 08:39
jeszcze takich nie jadłam ,fajny pomysł
magda1976 24.05.2015 22:18
Super pomysł, muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak