Placki z cukini i siekanej polędwicy sopockiej, a\'la kartoflane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • polędwica sopocka

    15 dag
  • jajko

    2 szt
  • mąka kartoflana

    2 łyżki
  • marynata z rozmarynem i pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, razem ze skórką, dodać posiekaną polędwicę sopocką, jajka, przyprawę i mąkę kartoflaną, wymieszać i smażyć na oleju z obu stron, podawać z kleksem jogurtu greckiego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pola2 22.07.2011 20:05
fajny pomysł
bejciu24 21.07.2011 18:24
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat