placki warzywne z twarożkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    400 g
  • cukinia

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • twaróg

    200 g
  • ogórek

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1/2 szklanki
  • kiełki rzodkiewki

    50 g
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,
• marchew obrać i zetrzeć razem z cukinią (nie obraną) na tarce o dużych oczkach,
• do warzyw dodać mąkę, jajko, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową,
• smażyć z masy małe placki na złoty kolor,
• ogórek obrać zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,
• twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, ogórek, przyprawić solą i pieprzem,
• placki podawać z twarogiem, posypać kiełkami rzodkiewki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 19.07.2011 07:55
chętnie bym skosztowała
artur7 20.04.2011 07:32
pycha
artur7 20.04.2011 07:32
pycha
annamariakowalczyk3 01.03.2011 20:26
mniam
annamariakowalczyk3 01.03.2011 20:26
mniam
annamariakowalczyk3 01.03.2011 20:26
mniam
novita26 18.02.2011 14:16
MNIAM
monika154 14.12.2010 10:01
smaczne
agnieszka214 14.12.2010 09:52
pycha
agnieszka214 08.12.2010 09:10
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat